mandag 19. januar 2015

Alle vil hjem. Ingen vil tilbake

Av Helga Flatland
I forrige innlegg anbefalte jeg boken "Bli hvis du kan. Reis hvis du må", og etter å ha lest oppfølgeren må jeg nok en gang komme med en sterk anbefaling. Denne er faktisk enda bedre enn forgjengeren!


Bokens hovedperson er Julie, den avdøde Tarjeis søster, som prøver å leve videre etter tapet av broren. Det er ikke lett. Hele hjembygda sørger over tapet av de tre unguttene som døde i Afghanistan, og innimellom virker det som om ingen er villige til å prøve å leve videre. Hun selv blokkerer også sine egne følelser, noe som til dels er ubevisst, men som i stor grad går ut over hennes datter Solveig sin far; Mats.

"Alle vil hjem. Ingen vil tilbake" handler i stor grad om savn og skyldfølelse. I tillegg til Julies historie får vi historien til Mats - Bærumsgutten som er far til Julies barn, men som ikke klarer å bli en del av livet hennes likevel, og ikke minst historien til Sigurd og hans lengsel og skyldfølelse etter tapet av vennen Trygve som var en av de tre som døde i Afghanistan.

En svært gripende bok som det er vanskelig å skrive noe særlig om uten å røpe for mye av handlingen. Jeg oppfordrer heller til å lese den selv!


Hege
.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...