søndag 15. november 2015

Etter deg

av Jojo Moyes
I Etter deg møter vi igjen Louisa Clark fra Et helt halvt år. Lou sliter med å komme se videre i livet etter tapet av Will. Livet føles meningsløst der hun sitter i den lille upersonlige leiligheten sin i London øst som er kjøpt for pengene hun arvet etter Will. Jobben som bartender på flyplassen gir penger til livsopphold, men er lite inspirerende. Hennes sosiale liv er tilnærmet ikke-eksisterende noe familie og venner finner svært bekymringsverdig. Hun trøster seg gjerne med litt vin om kveldene- og en dag klatrer hun i beruset tilstand opp på tak-terrassen hvor hun balanserer på kanten og faller ned! Selv om Lou insisterer på at det var et uhell er hennes nærmeste overbevist om at det var et selvmordsforsøk forårsaket av depresjon og hennes far får henne etterhvert til å kontakte en sorggruppe for terapi.

Omtrent samtidig med at hun begynner i sorggruppen dukker det en dag en fremmed pike opp på døren hennes og presenterer seg som Lily og sier at hun er Wills datter. Lou vet ikke hva hun skal tro, men bestemmer seg for å finne ut om den unge jenta snakker sant. Brått blir livet igjen snudd på hodet og hun får mer enn en bekymring å håndtere, for i tillegg til å prøve å finne ut av denne ungjentas hensikter må hun håndtere sin egen mors midtlivskrise, farens irritasjon og sin egen, nye sjef som gjør arbeids-hverdagen enda mindre lystbetont enn tidligere På toppen av det hele lurer det selvsagt både en mann og litt romantiske følelser i kulissene.

Etter deg er en bok om savn, bekymring, kjærlighet og familierelasjoner. Den er varm, munter, romantisk og lettlest. I forhold til Et helt halvt år kan den ikke måle seg, men dette er absolutt en feelgood-roman som gir god underholdning. Helt klart en bok å kose seg med i høst- og vintermørket.

God lesning!


Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...