onsdag 15. mars 2017

Villmarkssykling

Av Mikkel Soya Bølstad

Ny bok som anbefales til alle som er interessert i sykling, friluftsliv og alternative ferieforslag. Denne boken gir tips om- og inspirasjon til både korte og lange turer på sykkel sommer som vinter. Noen er krevende, andre passer for de fleste. Forfatteren forteller om egne turerfaringer og kommer med tips om pakking, påkledning, bespisning og mye mer i tillegg til selve turbeskrivelsen.

Boken inneholder bilder og  illustrerte rutebeskrivelser.  Lett å lese, lett å drømme seg bort. Min første låner sa i en kommentar til meg: "Den boka blir man ikke ferdig med" og jeg må si meg enig. En litt annerledes reisebok som virkelig inspirerer!!!

Forlagets omtale:

Hva skjer om du blander det tradisjonelle norske friluftslivet med hjul og pedaler? Erstatter turstøvler og fjellski med felger og feit gummi, pakker bålkjelen og soveposen, forlater asfalten og grusveiene og styrer hjulene ut i skogen, opp på fjellet og inn i villmarka? Med disse spørsmålene i bakhodet bestemmer Mikkel Soya Bølstad seg for å utforske terrengsykkelen som frihetsmaskin og redskap til eventyr året rundt. Kan man sykle et hundeløp? Dra på topptur med sykkel? Slår kyststien en romantisk helg i Paris? Han tar oss med på blanke sva i Gautefall og over taggete berg i Lofoten, langtur Norge på tvers med barna og mikroeventyr i nærskogen. Og mye mer. Villmarkssykling leverer både elleville, inspirerende turskildringer og er full av tips til hvordan du planlegger og pakker til dine egne sykkeleventyr utenfor allfarvei. Den viser at eventyret starter i samme øyeblikk du setter deg på sykkelsetet, rett ved husdøren. Villmarkssykling er en hyllest til den enkle gleden ved å bare ha med seg det aller mest nødvendige og være fri til å dra hvor du vil. Mikkel Soya Bølstad debuterte som forfatter med boka Vill glede, friluftsliv med barn året rundt, og fulgte opp med boka Mikroeventyr med Marius Nergård Pettersen. Forfatteren er familiefar, utdannet lektor i zoologi og skribent og fotograf i en rekke magasiner. Førerkort for bil har han aldri tatt. Det foretrukne transportmiddelet er sykkel


Håper du ble inspirert !!

Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar