fredag 18. november 2011

Min kamp 6

av Karl Ove Knausgård
Nå er den altså her, den sjette boken til Knausgård - og hans romanprosjekt er dermed fullført.

Denne siste boken i Knausgårds romanverk er en skikkelig murstein på hele 1115 sider (+ litteraturliste) og som med de andre fem utgivelsene i verket, vil trolig også denne bli diskutert i mediene en stund fremover. Her er det bare å sette i gang å lese og vurdere selv hvorvidt Knausgårds prosjekt har vært vellykket eller ei. God fornøyelse!

Baksideteksten lyder:
I romanverket Min kamp utforsker Karl Ove Knausgård nådeløst og selvutleverende sitt eget liv, sine ambisjoner og svakheter, sin usikkerhet og tvil, sine relasjoner til venner og kjærester, kone og barn, mor og far. Det er et verk der livet beskrives i alle nyanser, fra de avgjørende, rystende øyeblikkene til hverdaglivets minste detaljer. Det er også et risikabelt prosjekt der grensene mellom det private og det offentlige overskrides, ikke uten omkostninger for forfatteren selv og for menneskene som beskrives. I sjette og siste bok handler det om realiseringen av verket: om utgivelsen av de tidligere bindene og omstendighetene rundt, om litteraturen selv og dens forhold til virkeligheten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...