torsdag 27. mars 2014

Sønnen

Av Jo Nesbø

JIPPI! Endelig er Nesbø tilbake!

Med Sønnen mener jeg at Jo Nesbø har klart å komme tilbake til den skrivestilen han viste i de tidlige bøkene om Harry Hole. Men bare så dere vet det: dette er ikke en "Hole bok " altså, og godt er kanskje det...

I Sønnen er det Politimannen Simon Kefas som står for etterforskningen, og den han jakter på er den rømte, narkomane fangen Sonny Lofthus . Lofthus har sittet inne siden han var 18 år gammel - først for et drap han har begått - og senere har han påtatt seg skylden for andres ugjerninger og sonet dem mot at han selv fikk finansiert sitt narkotikaforbruk inne i det strengt bevoktede fengselet Staten.

Når Lofthus uventet nekter å påta seg skylden for en ugjerning og senere rømmer, begynner det virkelig å røre på seg ute i Oslos gater. Det er nemlig svært mange som bør frykte den rømte fangen - både folk i de kriminelle miljøene, narkotika-haiene, men også næringslivstopper og finansmenn.

Dette er en spennende kriminalroman som kan skilte med drap, vold, kjærlighet, konspirasjoner, utro tjenere og mange overraskelser.  Absolutt en bok jeg anbefaler!HegeIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar