torsdag 27. mars 2014

Sønnen

Av Jo Nesbø

JIPPI! Endelig er Nesbø tilbake!

Med Sønnen mener jeg at Jo Nesbø har klart å komme tilbake til den skrivestilen han viste i de tidlige bøkene om Harry Hole. Men bare så dere vet det: dette er ikke en "Hole bok " altså, og godt er kanskje det...

I Sønnen er det Politimannen Simon Kefas som står for etterforskningen, og den han jakter på er den rømte, narkomane fangen Sonny Lofthus . Lofthus har sittet inne siden han var 18 år gammel - først for et drap han har begått - og senere har han påtatt seg skylden for andres ugjerninger og sonet dem mot at han selv fikk finansiert sitt narkotikaforbruk inne i det strengt bevoktede fengselet Staten.

Når Lofthus uventet nekter å påta seg skylden for en ugjerning og senere rømmer, begynner det virkelig å røre på seg ute i Oslos gater. Det er nemlig svært mange som bør frykte den rømte fangen - både folk i de kriminelle miljøene, narkotika-haiene, men også næringslivstopper og finansmenn.

Dette er en spennende kriminalroman som kan skilte med drap, vold, kjærlighet, konspirasjoner, utro tjenere og mange overraskelser.  Absolutt en bok jeg anbefaler!



Hege



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...