mandag 26. mai 2014

Hr.Penumbras døgnåpne bokhandel

Av Robin Sloan

Clay Jannon er utdannet ved designskolen og har inntil nylig arbeidet med å utforme reklamemateriell, menyer, diagrammer og lignende for et datafirma. Når finanskrisen rammer USA blir han arbeidsledig og det blir vanskelig å finne en ny jobb, men til sist ender han opp som nattarbeider i Hr.Penumbras døgnåpne bokhandel.

Denne bokhandelen skal vise seg å være noe utenom det vanlige. Clay selger nesten ikke noen bøker i det hele tatt, men av og til kommer det noen besyndelige kunder som er "medlemmer" av butikken. Det rare er at de ikke kjøper bøkene, men derimot låner dem som i et bibliotek- og Clay har fått streng beskjed om at han 1. ikke får lese disse bøkene og 2. må loggføre enhver kunde som er innom med detaljerte beskrivelser av utseende, bevegelser, hva de tar med seg og så videre.

Etterhvert begynner Clay å få mistanke om hva som er den egntlige hensikten med bokhandelen, og sammen med  noen venner og sin nye flamme (som er ansatt hos Google) går han i gang med å løse mysteriet som skal vise seg å inkludere flere aktører og mysterier enn han på forhånd hadde sett for seg.

Hr.Penumbras døgnåpne bokhandel er en veldig spesiell bok, som kan minne litt om Dan Browns "Da Vinci koden" iblandet litt  "Harry Potter". Dette er en bok som er nostalgisk i forhold til den trykte boken på samme tid som den hyller alt som er mulig å få til ved hjelp av datateknologi og søkemotorer. Sjangermessig vil jeg plassere den i krysningen mellom spennings- og fantasy litteratur.

Ønsker du å låne den er det bare å stikke innom!Hege
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar