torsdag 11. september 2014

Det forbudte barnet

Av Katherine Webb
Liker du romaner med litt familiehemmeligheter, intriger, kjærlighet og mystikk? Isåfall er trolig Katherine Webbs romaner noe for deg. Hun har skrevet flere romaner i samme stil, men de er selvsagt ikke like av den grunn.

Romanen "Det forbudte barnet" innledes i Bath i året 1803 idet en liten pike kommer vandrende inn i Alices liv.  Ettersom piken ikke kan gjøre rede for hvem hun er eller hvor hun kommer fra, velger Alice å ta seg av henne. Barnet får navnet Stær, og Alice tar seg av henne som en yngre søster.

Parallelt med denne historien møter vi en annen kvinne: Rachel, en barnepike som kommer flyttende til Bath fordi hun skal gifte seg med Richard, en mann hun anser som et svært godt parti og som hun er overbevist om at elsker henne over alt annet i hans liv. Dessverre blir ikke alt som Rachel forventer..

De to historiene blir etterhvert flettet i hverandre når Rachel får i oppgave å prøve å muntre opp rikmannssønnen Jonathan Alleyn  som har levd isolert i familiens herskapshus siden han kom tilbake fra krigen, ifølge ryktene: gal.
Denne Jonathan var en gang ungdomskjæresten til Alice som forsvant brått og  sporløst for et tiår siden. Stær som nå arbeider som hushjelp hos familien Alleyn tror at det er Alices forsvinning og ikke krigen som har ført til hans isolasjon og påståtte galskap - og mens Rachels oppgave er å prøve å bygge opp Jonathans sinnelag, arbeider Stær for å bryte det ned.

Det store spørsmålet i romanen er hvorfor Alice forsvant og hvorvidt Jonathan hadde noe med forsvinningen å gjøre.

Boken finnes både som lydbok og innbundet her på Lille-Alexandria.




Hege




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...