tirsdag 7. mars 2017

Vær snill med dyrene

Av Monica Isakstuen
Vi jager etter det perfekte liv. Hva andre synes om oss har stor betydning og vi prøver å leve opp til de forventningene som vi innbiller oss at omverdenen har.

Sånn er det også for  bokens hovedperson; Karen. Hun hadde tilsynelatende alt: en mann, en liten datter og et hus,  men så gikk det ikke som hun hadde tenkt likevel. Den lille familien hennes klarte ikke å holde sammen og bruddet ble et faktum. "Vær snill med dyrene" handler om Karens syn på det å bryte ut av et forhold. Om de spørsmålene en mor med delt barneomsorg stiller seg selv: er dette riktig? skader jeg barnet mitt? synes de andre at jeg er egoistisk? Videre om møtet med familievernkontor og om venner og families holdninger  til de valgene som er tatt.

Mange tanker, følelser og spørsmål tas i betraktning i denne boken som gir en veldig god beskrivelse av den første tiden etter ett samlivsbrudd.
Boken er skrevet som en punktroman, hvilket vil si at den i utformingen ligner lyrikk.  Teksten er oppdelt i hele sider, strofer og enkeltord og det fungerer veldig godt som stemningsskaper til innholdet.

En velskrevet bok.

Kom og lån!

Hege
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar