tirsdag 27. november 2018

Tante Ulrikkes vei

Av Seshan Shakar





Årets desidert mest lånte bok i biblioteket er vinneren av Tarjei Vesaas debutantpris "Tante Ulrikkes vei".

Boken handler om Mo og Jamal. To annengenerasjons muslimske innvandrere som sliter med å finne seg til rette i Norge fordi de stadig er i konflikt mellom normer og regler for det norske samfunnet og foreldrenes kultur.
.
De to guttene vokser opp i Tante Ulrikkes vei på Stovner og har de samme forutsetningene for å lykkes i livet. Likevel er den ene skoleflink, mens den andre gir opp skolen og begynner å eksperimentere med hasj.

Historiene fortelles som en muntlig direkte fortelling fra Jamal og en skildrende fremstilling fra Mo. Og gjennom disse får leserne et godt bilde av personenes oppvekstsvilkår på Stovner. Hvordan det oppleves å ikke identifisere seg med sine foreldres hjemland og kultur, men heller ikke bli betraktet som norsk.

Denne boken roses opp i skyene av litteraturkritikere og må sies å være en viktig stemme i forhold til synspunkter om integrering og innvandrerpolitikk. Viktigst av alt er dog at boken er velskrevet, interessant og lettlest.

Kom og lån, men belag deg på at det er venteliste.

Hege












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...