mandag 17. desember 2018

Deilig er jorden

Av Helge Skodvin og Frode Grytten
Forlaget om boken:
Ho Ho Ho! Slit du med julefeelinga? Synest du alt er stress? Får du ikkje til sprø svor? Gruar du deg til besøk av svigermor? Slapp av. La Skodvin og Grytten vise deg kva jula eigentlig handlar om. Korleis jula eigentlig ser ut. På ekte.


En bok litt utenom det vanlige. Fotografen Helge Skodvin sine bilder av julepynt er hverdagslige og uten staffasje av noe slag. Det er rett og slett bilder av hvordan det er pyntet (?) til jul rundt om i landet vårt. Innimellom alle bildene finner vi små tekster av Frode Grytten. Tekstene handler om julen og hvordan ulike mennesker føler omkring feiringen. Her er det ikke noen form for glorifisering slik vi ser i sosiale medier, kun ærlige betraktninger.



bilde på s. 115 

bilde s. 3

Et skikkelig julete omslag gir lyst til å åpne den, og jeg må si at det er en interessant bok. Bildene er artige og ujålete, mens tekstene - vel de er ikke akkurat muntre... Likevel: et veldig interessant innslag som på mange vis føles ærligere enn det bildet av julen som vi ser i mediene.

Absolutt verdt å ta en titt på

GOD FORNØYELSE

Hege







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...