torsdag 24. november 2011

Julekuler

av Arne og Carlos
Snart er det jul, og med vårt nye strikkeprosjekt hvor vi lager et felles lappeteppe til  biblioteket tenkte jeg at det kunne være artig å videreføre strikkingen til litt mer julerelatert virksomhet. - Vi fortsetter selvsagt med lappeteppet vårt, men hvis noen vil avansere litt kan de prøve seg på å strikke julekuler.

Oppskriftene finnes i boka Julekuler av den suksessrike designerduoen Arne og Carlos. Grunnoppskriften er enkel, og kan strikkes av alle - det eneste du må kunne er å strikke rette masker. Det er dog også en fordel å vite hvordan man øker og reduserer antall masker, men kan man det ikke, så er det forklart ganske godt i boken (og man kan også spørre bibliotekaren om hjelp).

Når det gjelder mønster på kulene har designerduoen laget 55 ulike mønster som er tegnet på ruteark. For de som ikke mestrer mønsterstrikk, foreslår forfatterne at man strikker ensfargede kuler og heller syr/broderer mønster etterpå. De er også mulig å bare lime på noen perler - eller beholde kulene ensfarget. Med andre ord: mulighetene er mange.

I håp om at noen har lyst til å strikke noen kuler til å henge opp til pynt vil Inger-Anne og jeg kjøpe inn litt garn i "jule-farger" og legge sammen med boken i strikkekurven vår. Utstyret vil være tilgjengelig her på Lille Alexandria senest på mandag (28 november).

Vil du lese mer om boken til Arne og Carlos samt se en filmsnutt om designerne kan du klikke her

Håper noen har lyst til å prøve seg på å lage julekuler!



Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...