mandag 28. november 2011

Skitten snø

av Mahmona Khan
Baksidetekst:
Skitten snø" er en fortelling om sterkt vennskap, brennende hat, hevngjerrighet og hudløs redsel. handlingen foregår i det norsk-pakistanske miljøet i Oslo, og viser hvordan fire jenters ulike kulturbakgrunn gjør dem sterke - når de står sammen.
Når Charlotte og Sumera opplever sitt livs mareritt, bestemmer de fire venninnene seg for at dette må de hevne. De virvles inn i et nett av vold, hevn og dop, og livet vil aldri mer bli som før for noen av dem.

 Jeg leste boken i helgen og vil si at den er lett å lese idet språket er enkelt og hendelsene lette å se for seg. I tillegg til at historien er spennende og vond, gir den også et innblikk i de pakistanske jentenes syn på blant annet familie-stolthet, ære og arrangerte ekteskap. Her er det noe for enhver smak: forelskelse, vennskap, frykt, spenning, hevn, vold, kulturkonflikter og mye mer. Boken er ikke spesielt lang, 188 sider som ikke er tettskrevet. En god ungdomsbok som jeg anbefaler dere å lese!
Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...