onsdag 21. desember 2011

Borderline

Av Liza Marklund
Forlaget skriver:
Dette er den niende boken om Annika Bengtzon. En ung småbarnsmor blir funnet død. Hun er det fjerde offeret på kort tid. Alle er de  unge, kvinner, mødre, knivstukket bakfra. I avisredaksjonen aner man en seriemorder, og snart gjør politiet det samme. Annika Bengtzon er tilbake i redaksjonen i Stockholm etter tre år som avisens korrespondent i Washington. Hun er igjen sammen med mannen Thomas, som arbeider med internasjonale sikkerhetsanalyser i justisdepartementet. Thomas befinner seg på en konferanse i Nairobi. På en rekognoseringsreise ved grensen til Somalia, blir hele delegasjonen kidnappet – sju personer fra ulike deler av Europa. Annika blir dratt inn i et voldsomt kidnappingsdrama som ryster både Europa og Østafrika. Kravene fra kidnapperne er umulige og urimelige. Når regjeringene nøler med å forhandle blir gislene henrettet, en etter en. Borderline (med originaltittelen Du gamla, du fria) er en roman om hvordan den gamle, frie verdenen bygger jerngitter mot den ny, ufrie. Om hvordan relasjoner mellom mennesker revner og andre bygges opp. Og om hvordan ondskapen i Stockholms forsteder egentlig ser ut…(Kilde: Piratforlaget).




Jeg leste boken i juleferien og det gikk fort. Borderline er litt annerledes enn de andre bøkene om Annika Bengtzon idet den ikke har fokuset på en sak der hun opptrer som en "journalistetterforsker", men  som  ufrivillig deltaker i en kidnappingssak. Likevel gjenkjenner vi stilen fra de tidligere bøkene til Marklund. 

Jeg synes det var spesielt interessant at boken, ved å trekke inn nylige hendelser som 22/7 i Norge, får et preg av tidsaktualitet. I tillegg kommer Marklund med små hint der hun kritiserer tabloidpressens arbeidsmetoder og etiske retningslinjer....  Borderline er dog i all hovedsak en kriminalroman som underholder leseren fra start til slutt slik en god krim skal gjøre. 

Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...