torsdag 31. mai 2012

Et annerledes liv

Rådgiverne ved skolen har vært og hørt foredraget "Et annerledes liv", der 27 år gamle Ruben Klipper deler sine erfaringer fra en oppvekst med Tourettes sykdom og AD/HD.

Etter foredraget valgte de å bestille boken med samme tittel som foredraget, og har vært så greie at de har forært dette eksemplaret til Lille Alexandria. Dermed kan flere av oss få gleden av å lese den.

(Bildet er lånt fra bokkilden.no)

Jeg har lest litt i boken, og funnet ut at dette er en veldig ærlig og subjektiv bok. Forfatteren forteller oss både hva Tourettes sykdom (TS) og AD/HD er, og ikke minst hvordan det føles å ha disse diagnosene. Klipper forteller både hvordan han opplever de ufrivillige lydene og bevegelsene som følger med TS som en  fysisk påkjenning, og beskriver samtidig hvordan han mentalt lider under den smerten som hans "tics" påfører andre. Flere episoder fra oppveksten blir beskrevet og han klarer å formidle både sin egen og omverdenens oppfatninger av hans "utbrudd" med stor innlevelse.

Forfatteren har etterhvert lært seg å leve med sykdommene sine og har funnet ulike metoder som demper symptomene. Disse deler han med leserne av boken.


Ønsker du å lese mer om  prosjektet "Et annerledes liv" kan du besøke Ruben Klippers hjemmeside. Boken kan du låne her på Lille Alexandria.

Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar