torsdag 3. mai 2012

Rooibos - mer enn vann med te i

Er du glad i te? Da har du trolig prøvd rooibos, eller ihvertfall hørt om denne teen som bare blir dyrket et eneste sted i verden, nemlig i området omkring Cedarfjellene i Sør-Afrika. Drikken har ihvertfall blitt veldig populær her i Norge i løpet av de siste årene.

Men hva er så spesielt med akkurat rooibos-teen kontra andre tesorter? Det får du vite ved å lese Kirsten Santelmanns bok  "rooibos mer enn vann med te i" der forfatteren forteller om ulike sider ved denne drikken. Blant annet kan du lese om dyrking og produksjon, tilberedning samt om hvordan teen virker inn på helsen vår.

På de siste sidene i boken finner du også oppskrifter som inneholder rooibos-te, blant disse er ulike varme og kalde drikker med og uten alkohol, syltetøy, supper, kjøttretter og desserter.

Så hvis du er opptatt av te, interessert i kokkelering eller bare er litt nysgjerrig på hva denne rooibosteen egentlig er, bør du ta en titt i boken. Du finner den foreløpig på nyhetsstativet i biblioteket, etterhvert blir den flyttet til "kokebokhylla" under etiketten "drikkevarer".

Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...