fredag 4. mai 2012

Mye nytt i biblioteket

I det siste har jeg fått inn mye nytt her på Lille Alexandria, og for de av dere som ikke følger med i nyhetene via Websøk (som det er lenket til i høyremenyen på bloggen) kan jeg nevne noe av det jeg har fått inn her.

Av skjønnlitterære bøker har jeg blant annet fått inn noe krim, litt spenning og noen romaner

KRIM:  Deon Meyer/Brennende spor

Baksidetekst: Brennende spor er Deon Meyers mest forrykende thriller til nå. Ikke uten grunn er han kåret til en av de beste thrillerforfatterne i verden. Det er Lemmers første lov: Ikke bli involvert. Men når Emma le Roux ser på ham med bedende øyne og saken er god, kan lover brytes. Likevel ender han opp på en støvete landevei med en Smith & Wesson mot hodet. Overfallsmennene sparker ham, slår ham og stjeler pistolen. Han vil ha den tilbake. Han vil ha hevn. Samtidig forbereder islamske nettverk en terroraksjon under fotball-VM i Sør-Afrika. Aksjonen innebærer våpen- og diamantsmugling for å finansiere det hele. Det vil koste liv å stoppe den. Mange liv. Etterforsker Janina Mentz i President Intelligence Agency har en stor utfordring foran seg. Men vil etterforskningen overleve de interne maktforholdene i organisasjonen? Er det mer enn bare våpen som smugles? Og hvilken rolle spiller Lemmer og hans overfallsmenn? Deon Meyer har skrevet nok en spenningsroman i internasjonal klasse. Ikke uten grunn er han kåret til en av de beste thrillerforfatterne i verden. "Deon Meyer er en av verdens skarpeste og mest observante thrillerforfattere." The Times"Deon Meyer er en av de ukjente mestrene." Michael Conelly

SPENNING: Michelle Paver/Mørketid

Baksidetekst:Det er januar 1937. Tåka ligger tjukk over London, og 28 år gamle Jack er fattig, ensom og på desperat jakt etter noe som kan forandre livet hans. Derfor takker han ja når han får tilbud om å bli med som telegrafist på en ekspedisjon til Arktis. Stemningen er høy idet fire menn og et kobbel med hunder forlater Tromsø og setter kurs mot det gudsforlatte Gruhuken - som sies å være hjemsøkt. I begynnelsen er de blendet av midnattssolens lys, men snart kommer mørketiden og Jack opplever en sterk, uforklarlig uhygge. Etter hvert forfølges ekspedisjonen av uhell, og kameratene må forlate Jack som blir igjen i isødet. Men det skal snart vise seg at han ikke er alene på Gruhuken. Noe eller noen vandrer rundt der ute i mørket og kulda


ROMAN: Helene Uri/ Kjerringer 

Baksidetekst: «Det er skarpt sanset, ramsalt skildret, rikt på humor og smart levert.» Mette Hofsødegård, Aftenposten. Frøydis, Celeste, Ella og Jenna møtes på latinkurs. De oppdager snart at de har fått nok av menn som bruker kvinner som fotskamler. Nå vil de handle. De bestemmer seg for å bli ... kjerringer.







TEGNESERIE:Lars Fiske/Kanon 4
Sammendrag: I dette heftet fortsetter Munchs eventyr, og vi møter igjen Kurt Schwitters også. I tillegg til bl.a. Grosz, Mingus, Malevitsj, Keith Richards, Hans Jæger, og serieskaperne Fiske og Kverneland selv.







Ellers kan jeg blant annet nevne titler som: Din skytsengel trenger deg (Astrologi), Norsk avantgarde (kunst), Norge i farger (Foto) og Roald Amundsen: Det største eventyret (Biografi)

Litt nye filmer har også ankommet


For fullstendig oversikt over nyhetene som har kommet inn kan du klikke her og bla deg videre.Vær oppmerksom på at du kan velge inntil 50 visninger per side ved å benytte "rullegardinmenyen" nederst i skjermbildet i Websøk, så slipper du å bla så mye.

Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...