mandag 24. september 2012

Filmnyheter

Nå er det lenge siden jeg fikk nye filmer hit til Lille-Alexandria, og det er flere som har bedt meg om å kjøpe inn litt nytt.

Ønskene er mange, men jeg har prøvd så godt jeg kan å dekke de fleste behovene, noe som resulterte i seks nye dvd-er. Så får jeg bare håpe at de fleste blir fornøyde. De nye filmene er:

Ørkenblomsten
Om den Somaliske kvinnen Waris Dirie som ble omskåret som 3-åring og giftet bort da hun var 13. Hun flyktet fra Afrika og ble supermodell. Senere ble hun FNs talskvinne mot omskjæring. Filmen er basert på Waris bestselgende selvbiografi.

Les omtale fra NRK og se om filmen er ledig i biblioteket

Jernkvinnen
Et portrett av Margaret Thatcher med Meryl Streep i hovedrollen.

Se Filmwebs trailer her og sjekk om filmen er ledig her

The Girl with the Dragoon Tatoo
Den amerikanske filmen basert på Milennium-trilogien til Stieg Larsson.


Polisse : Reddende engler  (FRANSK)

Et energisk og rått drama om hverdagen til de ansatte i Paris-politiets barnevernavsnitt. I to timer er man flue på veggen og følger betjentene på jobb og privat. Filmen vant prisen for beste film på Filmfest Oslo og var 2011- høstens store suksess på kino i Frankrike.Simon og Eiketrærne
En film basert på Marianne Fredrikssons roman med samme navn. Les gjerne VGs omtale Maktens menn
Amerikansk drama i regi av George Clooney, med en imponerende rolleliste toppet av Clooney, Ryan Gosling, Marisa Tomei, Philip Seymour Hoffman, Evan Rachel Wood og Paul Giamatti.

Maktens Menn (The Ides Of March) er en historie om sex, ambisjoner, lojalitet, svik og hevn. I sentrum for det hele står den unge pressetalsmannen Stephen Meyers (Gosling) som arbeider for guvernør Morris, presidentkandidat for de amerikanske demokratene. Omgitt av manipulasjoner og falske løfter blir Stephen offer for en maktkamp utspilt i politikkens mørkere kulisser.

Filmene kan lånes her på Lille-Alexandria.

Ettersom de også benyttes i undervisning er det kun mulig å låne filmene en dag av gangen, evt over helgen (fre-man). Alle som skal låne film MÅ ha med elevkort.

Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar