fredag 15. november 2013

Hvis noen ser meg nå

Av Benedicte Meyer Kroneberg er en roman om tvillingene Mona og Vanja. Like både på utsiden og innsiden. Eller er de egentlig det? Joda, i begynnelsen så - mens de enda er småbarn har de felles interesser, driver med de samme aktivitetene og tenker likt. Men senere, i de tidlige ungdomsårene får de nye venner og oppdager at de kanskje ikke er helt like - snarere ganske forskjellige. Den ene er flink på skolen, i idrett og er pliktoppfyllende, mens den andre er en mester i det sosiale livet, populær og livsnytende.

Hvis noen ser meg nå er fortellingen om to jenter som tross helt likt utgangspunkt utvikler seg i svært forskjellig retning. Romanen beskriver tvillingenes søken, motgang og medgang gjennom de tøffe ungdomsårene hvor de gjennom prøving og feiling langsomt skaper seg sin egen identitet.

Dette er en roman som beskriver mange av de utfordringene man møter i overgangsfasen mellom det å være et ubekymret barn til en ansvarsbevisst voksen: pubertet, forelskelse, kroppsbilde, tilhørighet, samhold, utdanning, mestring og mye mer. En vakkker bok med opp- og nedturer som  beskriver at selv den perfekte ikke er perfekt, men at det meste ordner seg likevel.

Hvis noen ser meg nå er en bok som egner seg både for ungdom og voksne.
God lesning :)

Hege






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...