tirsdag 19. november 2013

Oslostaner

en Bollywoodroman Av Noman Mubashir er historien om norskpakistanske Momi og  Rumi som sammen driver  nattklubben Casual & Curry, et av Oslos hippeste utesteder. De to er blant de store utelivskongene i det norskpakistanske miljøet i byen, og sammen med Momis kone Sami og deres felles venn Jonas lever de et liv der Bollywoodfilmer, glamour og party er blant de viktigste ingrediensene. Et liv nokså fjernt fra det mange oppfatter som typisk muslimsk kultur. De er trendsettere, fashionistaer og høye på livet -helt til den dagen Rumi møter den hijabkledte Rubina og faller pladask..

Rubina er sterkt religiøs og medlem av gruppen Muslim by Nature. En sekt som mener at brorparten av muslimene i Norge vanærer sin religion med fest, fyll og uanstendig oppførsel, og sekten forakter nettopp det livet som Rumi, Momi og deres omgangskrets fører. Likevel; Rumi er forelsket og snart blir også han medlem av sekten - til Momis store fortvilelse.

Oslostaner er en bok som setter fokus på mange av de konfliktene norsk-pakistanere må forholde seg til i hverdagen, blant annet forholdet mellom religion, fest og fanatisme. Men det er også en bok full av humor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar