torsdag 23. januar 2014

Porselenspiken

Av Gunn Marit Nisja
Kristin er en singel og barnløs kvinne i slutten av 30-årene. Hun er enebarn og odelsjente- og det forventes at hun skal overta gården til foreldrene om ikke så lang tid. Men Kristin vil det annerledes; hun er utdannet kokk og bærer på en drøm om å åpne et eget spisested. Når faren hennes dør brått får hun midler til å sette drømmen ut i livet, og hun kjøper et gammelt nedslitt lokale som hun nedlegger mye tid på å pusse opp til en innbydende kafè.


Spisestedet "Små gryter" blir planlagt og åpnet. Hun har ansatt en kokk samt noe serveringspersonale, men allerede på åpningsdagen innser Kristin at hun er underbemannet. Samme kveld dukker 19 år gamle Marta opp og ber om jobb. Hun ser pjuskete og ustelt ut, men Kristin bestemmer seg for å gi jenta en sjanse og ansetter henne. Dette skal bli innledningen til et veldig spesielt forhold mellom de to kvinnene som etterhvert skal vise seg å være mer like enn de i begynnelsen skulle tro.


Porselenspiken er en roman om arbeidsglede, kjærlighet til mat og kafèdrift samt evnen til å løse problemer som oppstår. Det er også en bok om mellommenneskelige forhold, om svik, vold og savn.

En bok som både er hyggelig og trist å lese.Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar