mandag 3. februar 2014

Jeg kan oppløse mørket

Av Guro Sibeko
Hovedpersonen i denne romanen er lykkelig. Hun er gift med verdens mest fantastiske mann; Rune og de to elsker og begjærer hverandre intenst og ekte. De gjør det meste sammen, har mange felles venner og lever i en konstant lykkerus.

Så kommer dagen da Rune skal bli sjef i firmaet han jobber i. Plutselig blir han opptatt av andre ting enn henne - han får mer å gjøre på arbeid og blir opptatt av å holde seg i form - eller rettere sagt: å bygge muskler. Brått er han ikke lenger interessert i henne lenger. Mens hun begjærer ham, er han alltid utslitt, selvopptatt og uinteressert. Hun prøver etter beste evne å redde ekteskapet, men må til slutt gi tapt.

Det hele akkumulerer i at hun legger ut på en reise - både fysisk og mentalt. Hun reiser dit toget fører henne, til nye steder og nye mennesker, planløst, men ikke bortkastet. Hun rømmer fra hverdagen og inn i en verden der hun oppdager nye sider ved seg selv og sin evne til å elske og begjære både menn og kvinner, litteratur og steder.

Jeg kan oppløse mørket er en roman om løsrivelse, forventninger, fordommer og kjærlighet. Den skildrer en kvinnes søken etter en fremtid og handler om en reise som skal forme henne for all fremtid.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar