torsdag 13. mars 2014

Et helt halvt år





Av Jojo Moyes

Jeg er nettopp ferdig med å lese denne boken, og nå skjønner jeg hvorfor den er blant de mest solgte bøkene i landet. Den er gripende og rørende, både trist og morsom og veldig lettlest. De 500 sidene var unnagjort på to dager...


Historien handler om Louise Clark, en 26 år gammel serveringsdame som fortsatt bor hjemme hos foreldrene, har et stabilt kjæresteforhold og et enkelt liv. Selv om det ikke er en spennende tilværelse hun befinner seg i  er Lou fornøyd med tingenes tilstand, helt til hun brått mister jobben og må finne noe nytt.

Skjebnen vil det slik at hun blir ansatt som personlig assistent for 35 år gamle Will som er lam etter en motorsykkelulykke to år tidligere. Will som før ulykken har vært en svært vellykket forretningsmann med mange venner og en svært aktiv fritid har nå kun et ønske igjen for tilværelsen: han vil dø.
Han har alt vært i kontakt med en klinikk i Sveits som kan hjelpe han med å avslutte livet, men i et siste desperat forsøk på å få beholde sønnen sin har foreldrene hans bedt om et halvt års utsettelse før han gjennomfører planen, hvilket han har gitt dem.  Louise jobb blir derfor å prøve å få Will til å finne igjen livsgleden - en oppgave hun går inn for med hud og hår, men tiden er knapp: seks måneder går utrolig fort og spørsmålet er om hun vil klare det innen tidsfristen.


Denne boken anbefaler jeg virkelig! Har du lyst til å låne den kan du selv sjekke om den er ledig.




Hege



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...