mandag 17. mars 2014

Mors gaver

Av Cecilie Enger
En vakker og stille roman om minner og ugjenkallelige øyeblikk. Om gleden ved å gi og få gaver og om viktigheten av tanken bak dem.

Cecilies mor er rammet av Alzheimer og må flytte på sykehjem. Under oppryddingen i barndomshjemmet på Høn i Asker finner Cecilie morens lister over gaver hun har gitt og fått gjennom årenes løp. Sirlig har moren nedtegnet hvem som har gitt hva og til hvem i den nærmeste familien de siste 40 årene. Morens gavelister er utgangspunktet for denne romanen som skal vise seg å bli en familiehistorie der hver enkelt nedtegnelse gir nytt liv til glemte minner.

Under tiden mens romanen skrives blir moren  dårligere og fjerner seg mentalt stadig mer fra omverdenen. Likevel blir forfatteren på et vis bedre kjent med moren også. Hun ser morens liv gjennom et annet perspektiv enn hun tidligere har gjort og dette gir grobunn for mange nye tanker om såvel sin mor som sin øvrige familie.






En nydelig og litt annerledes bok

Hege


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...