tirsdag 22. april 2014

Mørke grener

Av Nikolaj Frobenius
Jo Uddermann er forfatter. Han er gift med Agnete og sammen har de datteren Emma på seks år.

Nylig har Jo utgitt en selvbiografisk roman som har vakt stor oppsikt i media. Boken handler i vesentlig grad om hans barndomsvenn Georg som nylig har dødd i et fengsel. Etter et tv-intervju hvor Jo uttaler seg om romanen begynner det brått å skje merkelige ting i livet hans.

Hendelsene er skremmende og uforklarlige og inkluderer blant annet drapet på en barndomsvenninnne, en Barbiedukke med avkappede lemmer og anonyme brev for å nevne noe. De berører både Jo og hans familie og fører til at han mister tillit hos sine nærmeste og til at han begynner å tvile på sin egen realitetsoppfattelse - skjer dette virkelig eller begynner han å bli sprø? Og hva tror folk egentlig om han nå?

I løpet av kort tid blir hele tilværelsen hans snudd på hodet, og alt på grunn av denne boken. Jo begynner å lure på omstendighetene omkring Georg: hva skjedde egentlig i tiden fra de to mistet kontakten og frem til han havnet i fengselet?
 


Mørke grener er en roman som sjangermessig kan plasseres i kategorien psykologisk thriller. Handlingen har et godt driv og et lettfattelig språk. Det er vanskelig å skrive stort om handlingen uten å røpe for mye, fordi alle hendelsene har en rød tråd som bygger opp hele plottet i romanen.

En bok jeg absolutt vil anbefale!

Hege


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...