tirsdag 16. desember 2014

Charlotte Isabel Hansen

Av Tore Renberg
I dag vil jeg slå et slag for Tore Renberg. Veldig mange av dere har lest "Mannen som elsket Yngve" og kanskje sett filmen også. Historien om ungutten Jarle Klepp sin hverdag og der tilhørende ungdomsproblemer i forhold til å passe inn i venneflokken, blant jentene, i familien og så videre..

Bok nummer to i serien om  Klepp var "Kompani Orheim" der handlingen i stor grad dreier seg om familien til Jarle og hans forhold til- og flukt fra sine nærmeste.  Også denne er filmatisert og kjent for de fleste av dere.

I seriens tredje bok: "Charlotte Isabel Hansen" har Jarle Klepp nådd en alder av 25 år. Han studerer litteraturvitenskap i Bergen og er nokså høy på seg selv og det livet han lever blant fine damer og dedikerte medstudenter. Livet kunne knapt vært bedre!

 Men: det er alltid et men... En dag dumper det et brev ned i postkassa hans, og tilværelsen blir brått snudd opp ned. Brevet forteller at en one-night-stand han hadde i ungdomstiden har båret frukter, og at han er far til en pike på snart syv år. Farskapet bekreftes av en DNA prøve og som om ikke det er nok: barnet kommer på en ukes besøk om bare noen dager!

Det blir en prøvelse for Jarle. Først får han altså vite at han er far, og nå skal han være Pappa`n til Charlotte Isabel i en hel uke - helt alene. Mye skjer og tross uviljen mot å være far, prøver han å løse oppgaven på best mulig måte. Resultatet blir både opp- og nedturer, der Jarle setter både sine venner, familie, sin datter og ikke minst; seg selv i situasjoner som kanskje burde vært unngått.

I likhet med de to andre bøkene i serien er denne verdt å lese. Språket er enkelt og handlingen lett å sette seg inn i. Som leser blir man rett og slett nysgjerrig på hvordan Jarle klarer seg denne gangen, og med en handling spekket med både alvor og humor blir vi ikke skuffet.

En bok vel verd å lese!

Det er to bøker til i serien: " Pixley Mapogo" og "Dette er mine gamle dager". Jeg kommer til å skrive om dem ved en senere anledning.

Har du lyst til å lese bøkene, er det bare å komme og låne.
God fornøyelse!


Hege


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar