tirsdag 30. desember 2014

Den ene pluss en

Av Jojo Moyes
Ønsker du en lettlest bok fra hverdagen spekket med små og store hindere som skal forseres og ganske mye romantikk? Da er boken "Den ene pluss en" midt i blinken for deg!

Jess er bare 27 år, men har rukket å skaffe seg en god del erfaringer i livet. Etter at Marty flyttet fra henne sliter hun hardt med å få endene til å møtes på det økonomiske planet. Hun arbeider som vaskehjelp hos fine familier om dagen og tar vakter på puben om kvelden. I tillegg prøver hun å ta seg av sin  ti år  gamle datter Tanzie  og tenåringssønnen til Marty: Nicky.

De to barna er ikke helt som andre barn. Tanzie er besatt av mattematikk;  hun elsker å løse svært krevende regneoppgaver og bruker det meste av tiden sin på dette. Nicky er mer et mysterium.Han bruker det meste av fritiden på dataspill, går i sorte klær og bruker sminke, hvilket ikke faller i god jord hos alle på skolen: han blir plaget for sin annerledeshet, og både Nicky og Jess frykter at plageåndene vil kaste seg over Tanzie også når hun skal begynne på den samme skolen etter sommeren.

Så en dag dukker en uventet sjanse opp for Tanzie, men denne krever at Jess klarer å skaffe til veie en viss slump med penger. Muligheten til penger dukker opp  og det samme gjør Ed - en av de rike menneskene som Jess vasker for og som hun anser som ikke aldri så lite arrogant. Ed tilbyr sin hjelp til Jess og barna i et ubetenksomt øyeblikk hvor han bare tenker å  gjøre en liten god gjerning.

Konsekvensene av Ed`s lille anfall av godhet skal vise seg å bli mange, og de fire menneskene samt en hund befinner seg plutselig på en reise full av engstelse, humor, dårlig samvittighet, eventyrlyst og med en masse romantikk i kulissene. 

Dette er en absolutt underholdende roman, rett og slett en romantisk komedie i bokform - perfekt for deg som ønsker en ren underholdningsroman!


Hege









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...