onsdag 14. oktober 2015

Mye nytt i biblioteket - noen utdrag

Det er mye nytt lesestoff i biblioteket nå, både skjønnlitteratur og fagbøker. Jeg har ikke hatt tid til å lese alt sammen, men kan likevel gjøre et forsøk på å presentere noe for dere. Den første er romanen med tittelen:


Det er du som er Bobby Fischer  Av Christer Mjåset

En roman om fire ungdomsvenner som gjenforenes i forbindelse med begravelsen til en felles barndomsvenn, Gjenforeningen bidrar til at det rippes opp i gamle sår, og de fire nå voksne kameratene blir nødt til å konfrontere gamle spøkelser. 

Nysgjerrig? Arne Hugo Stølan har gitt boken terningkast fem i sin anmeldelse i VG
Jeg har også fått inn to nye bøker av Lucinda Riley:

Engletreet
Dette er den nyeste boken fra forfatteren som har hatt suksess med alle sine "happy-tears" romaner  - og jeg antar at denne også vil falle i smak hos alle som liker å lese om kjærlighet, lidenskap og drama som utspiller seg i aristokratiske kulisser. Jeg har ikke selv lest denne,  men utfra baksideteksten kan jeg anta at den faller i samme gate som forfatterens tidligere utgivelser.  Limer inn baksideteksten her så dere kan se:

Fra forfatteren av Orkideens hemmelighet, Midnattsrosen og De syv Søstre Etter tretti år kommer Greta Marchmont tilbake til herskapshuset Marchmont Hall, som ligger idyllisk til mellom de snødekte fjellene i Wales. Hun lider av hukommelsestap etter å ha vært utsatt for en tragisk ulykke, og husker ingenting fra fortiden. På en spasertur gjennom det vinterlige landskapet gjør hun en urovekkende oppdagelse. Hun støter på en grav i skogen, og den forvitrede inskripsjonen på støtten viser at her er en liten gutt begravd - hennes egen sønn. Greta er dypt sjokkert, og begynner å lete etter den personen hun en gang var. Da kommer en sannhet for dagen som er så vond at Greta må mobilisere alle sine krefter for å klare å takle det. Engletreet har toppet bestselgerlistene i Tyskland.

Jeg har også kjøpt en av Rileys bøker på engelsk, dette er en av de første bøkene hun skrev og som nå har blitt redigert og gitt ut på nytt under tittelen

The Italian  Girl
Boken handler om Rosanna Menici, en ung pike fra Napoli som drømmer om å bli operasangerinne etter å ha møtt den talentfulle operasangeren Roberto Rossini som hun får sterke romantiske følelser for. En kjærlighet som skal vise seg å føre til at Rosanna må ta avgjørende valg i forhold til karriere, familie og egen lykke.

Baksidetekst: Nothing sings as sweetly as love, or burns quite like betrayal Rosanna Menici is just a girl when she meets Roberto Rossini, the man who will change her life. In the years to come, their destinies are bound together by their extraordinary talents as opera singers and by their enduring but obsessive love for each other - a love that will ultimately affect the lives of all those closest to them. For, as Rosanna slowly discovers, their unison is haunted by irreversible events from the past ...Rosanna's journey takes her from humble beginnings in the back streets of Naples to the glittering stages of the world's most prestigious opera houses. Set against a memorable backdrop of Lucinda Riley's trademark evocative locations, The Italian Girl unfolds into a poignant and unforgettable tale of love, betrayal and self-discovery. *First published as Aria under the name Lucinda Edmonds, now extensively rewritten*

Hvis jeg skal rette søkelyset mot litt mer alvorlige emner kan jeg nevne at vi har fått inn boken 

Det som ikke skulle skje Av Gunnar Ringheim
Dette er en dokumentarbok som tar for seg temaet overgrep utført av ledere i kirken. Gjennom tolv ulike historier presenteres leseren for historier som er vonde, ubegripelige og opprørende, men likevel viktige. Det handler om tillitsbrudd fra dem du minst venter det fra, om smerte og fornektelse.  Vi får også se på hvordan kirkene håndterer kunnskapen om overgrepene - hvilket i seg selv er nokså skremmende lesning. 
Også temaet mobbing er mye i medienes søkelys om dagen, og Journalist Tanja Wibe-Lund har skrevet om temaet i boken

Hopp da, så blir vi kvitt deg!

Historien om Tine-Mari Lyngbø Mjåtveit er dessverre sann. Den handler om hennes oppvekst i en trygg og god familie, men med en omverden og hverdag som var preget av gjentatt mobbing, hvilket førte til at hun utviklet psykiske og sosiale problemer og førte til at hun mest av alt ønsket å dø.

En sterk og viktig bok som tar for seg et tema som dessverre er altfor kjent, og som det er viktig at både myndigheter og samfunnet gjør en innsats for å bekjempe.Jeg har mye annet nytt her også, Tror det er noe for enhver smak, så trenger dere inspirasjon og tips er det bare å stikke innom og ta en kikk. Velkommen!Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar