tirsdag 6. oktober 2015

Offline

av Anne Holt
Hanne Wilhelmsen er tilbake og Anne Holt skuffer ikke.
Offline er en tidsriktig kriminalroman hvor handlingen er lagt til Oslo våren 2014 der Islamsk Samarbeidsråds hovedkvarter blir sprengt  i lufta, 23 mennesker mister livet og en organisasjon som kaller seg Profetens Sanne Ummah påtar seg skylden for terrorhandlingen.

Politiet klarer ikke å plassere organisasjonen som ikke har lagt igjen synlige spor etter seg, og publikum blir engstelige når svarene på årsaken til terroren uteblir.

På denne tiden er også Hanne Wilhelmsen tilbake i politiet. Hun skal etterforske en gammel forsvinningssak, og får utdelt den unge politimannen Henrik Holme som sin medhjelper, noe hun så absolutt ikke setter pris på; hun er en sær einstøing som liker å arbeide for seg selv uten innblanding fra andre. Det skal imidlertid vise seg at Hanne kommer til å trenge hjelpen Henrik kan tilby, og sammen trekker de  slutninger som skal vise seg å romme langt flere avsløringer enn de på forhånd kunne ane...

Selve plottet i denne kriminalromanen er vel gjennomtenkt og spenningen holdes ved like fra første til siste side. I tillegg har forfatteren trukket inn flere aspekter i boken. Den handler om fremmedfrykt, om forhåndsdømming og om å være annerledes. Den tar også for seg hvordan man bevisst eller ubevisst søker å tro det beste om sine nære og kjære og om hvor uutholdelig sannheter kan være iblant. En bok jeg anbefaler på det sterkeste!


Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...