fredag 8. januar 2016

Bienes historie

Av Maja Lunde
Bienes historie består av tre historier. Den første handler om William som er biolog og frøhandler i 1850-årenes England. Den en gang fremadstormende biologen og åttebarnsfaren har den siste tiden vært sengeliggende med sykelig melankoli inntil en bok om bier og bikuber fanger hans interesse.

Den andre historien utspiller seg  i 2007 og handler om den amerikanske birøkteren George som får oppleve at stadig flere av hans yrkesfrender  utsettes for så store tap av bier at de ser seg nødt til å slutte i yrket.

I den tredje historien befinner vi oss i fremtidens Kina i 2098, der Tao arbeider med å pollinere planter etter at den verdensomspennende biedøden  har ført til et økologisk sammenbrudd som gjør det nødvendig med menneskelig hjelp for å få vekster til å gro og sikre menneskehetens overlevelse..

Biene er altså en fellesnevner i de tre historiene, men det boken i hovedsak handler om er forholdet og lengselen mellom foreldre og barn. William har et godt forhold til sine syv døtre, men sliter veldig i relasjonen med sin sønn. Han ønsker inderlig at de to skal få et nærmere forhold. George har kun èn sønn, og det har vært en uskrevet regel at sønnen skal overta biefarmen etter sin far. Det blir derfor svært problematisk for George når det viser seg at sønnens ønsker for fremtiden tar en helt annen retning. I den siste historien holder Taos sønn på å dø fra henne, han blir fraktet til sykehus og på et eller annet underlig vis forsvinner han, og hun må begi seg ut i ukjent terreng for å prøve å finne ham.

De tre historiene flettes sammen på en utmerket måte der konsekvenser fra forrige tid og historie gjør utslag på neste. Boken er utrolig lett å la seg rive med av, og historiene er både spennende og gripende på samme tid.

En bok jeg absolutt anbefaler!

Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...