fredag 29. januar 2016

hva er?

I serien hva er fra Universitetsforlaget gir fag-formidlere deg svar på ulike spørsmål. Bøkene  gir tilgang til kunnskap om emner som er ukjent for deg eller utdypende viten om ting du kan litt om fra før. Det finnes mange bøker i serien og emnene de tar opp er mange og ulike.  Siste tilskudd fra serien i skolebiblioteket er disse to bøkene:


                                   hva er Rasisme  av Sindre Bangstad og Cora Alexa Døving.
Boken tar for seg hva rasisme er og hvordan det har utviklet seg historisk sett. Den forteller også om ulike former for rasisme, hva som betegner rasisme og hvordan vi gjenkjenner rasisme.
Boken tar for seg antisemittisme og Islamofobi og tar også for seg ulike antirasistiske strategier. Et kapittel er også viet nettrasisme, et tema som absolutt er aktuelt i dag. Denne boken tror jeg flere av dere vil ha både glede- og nytte av å lese.

hva er en Roman av Tone Selboe
Boken tar for seg romanens historie og utvikling. Den forteller om oppbygging av plott, beskrivelse av personer og steder og mye mer. Den stiller også spørsmålet om det er "liv laga" for romanen i vår tid som er preget av tv-serier, digitale medier og andre raske informasjonskilder. Mest av alt forteller boken oss det tittelen sier: nemlig hva en roman er. Nyttig og interessant !Andre hva er-bøker som finnes i biblioteket er:

-hva er Fotball
-hva er Retorikk
-hva er Menneskerettighet
-hva er Mattematikk
-hva er Litteraturvitenskap

Noe for enhver smak tror jeg. Kom og lån så lærer du litt nytt :)

Hege


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar