mandag 1. februar 2016

Godt nok for de svina

Av Anita Krohn Traaseth
Anita Krohn Traaseth er en norsk næringslivsleder, forfatter og blogger. Hun er oppvokst i Sandefjord,men bor nå i Oslo. Traaseth startet sin karrière som trainee i konsulentselskapet IBM Norge 1996, og sitter nå som administrerende direktør i Innovasjon Norge 
I boken "Godt nok for de svina" forteller Traaseth om hvordan hun har kommet seg dit hun er i dag. Hun forteller om en god barndom, der hun tidlig fikk beskjed om at hun var bra nok. Om hvordan støtte og bekreftelse fra de rundt henne ga en selvtillit som skulle vise seg uvurderlig i veien til en vellykket karrière. 

Historien er forsåvidt litt "rosenrød", men den har et viktig budskap også. For Traaseth var ikke den flinkeste jenta i klassen - nei heller middelmådig. Likevel klarte hun altså å få en karrière på toppen i norsk næringsliv, og det er det hun forteller om i boken; hvordan pågangsmot, viljestyrke og hardt arbeid faktisk kan gjøre at man får til det antatt uoppnåelige. For selv med middels karakterer så valgte hun å søke på de stillingene hun ønsket  seg, fortalte både i søknader og intervju at hun var overbevist om at hun ikke bare ville mestre jobben hun søkte på, men også gjøre en forskjell. Hun beskriver hvordan hun promoterte seg selv og fikk tillit - en tillit hun skulle vise seg verdig.

Er du nysgjerrig? Les boken! Den kan kanskje bidra til at du også finner troen på at du kan bli det du ønsker, så lenge du satser og gjør en skikkelig innsats så klart.
Boken finner du i biblioteket, og vil du lese mer fra Traaseth  kan du kikke på bloggen hennes tinteguri.



Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...