mandag 13. juni 2016

Stoner

Av John Williams
Skal du lese èn bok i sommer vil jeg anbefale deg å lese denne romanen! William Stoner er bondesønnen som blir fanget av litteraturen og velger bort bondeyrket for å satse på en akademisk utdannelse. Vi følger hans liv som universitetsprofessor og som privatperson. Hvordan han lever i et dystert ekteskap, forelsker seg i en mye yngre kvinne - opplever opp og nedturer i yrkeslivet så vel som privat. Et liv ganske enkelt - skildret mellom to permer.

Det er ikke det at historien er ekstremt spennende som gjør at boken fenger. Den klarer derimot å fange en stemning som leseren blir berørt av. En stille bok til ettertanke, en ro og ærlighet som gjør at man faller pladask og ønsker å få lov til å fortsette lesestunden. Det er ikke uten grunn at denne relanserte boken har fått høye terningkast hos bokanmeldere verden rundt. Dette er litteratur som fanger og bremser oss i en hektisk hverdag som forteller at det er helt normalt at man innimellom opplever suksess og andre ganger får følelsen av ikke å strekke til. Jeg tror at enhver leser vil finne noe gjenkjennende i denne romanen. En perle - rett og slett!



Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...