søndag 29. januar 2017

Biter av lykke

Biter av lykke av Anne Ch. Østby

Fire barndomsvenninner møtes igjen når en av dem; Kat som er bosatt på Fiji inviterer de tre andre til å forlate Norge og komme og leve ut pensjonisttilværelsen hos henne.

Etter litt nøling velger alle venninnene å gi opp alt de har av trygge rammer hjemme og gripe muligheten til et siste spennende eventyr. De trosser all fornuft og pliktfølelser ovenfor sine nærmeste og reiser av sted til den andre siden av jorden.

I deres nye tilværelse er det ikke bare lykke som venter dem. De må gå i seg selv og se seg selv utenfra. De får vite sannheter både om seg selv og om hverandre som de kanskje gjerne skulle vært foruten, men som likevel gir dem en mulighet til å skvære opp, komme videre og kanskje bli lykkeligere. De må også ta et oppgjør med sin egen fortid, innse at de kanskje har ofret seg unødig og at det er på tide at de der hjemme tar over ansvaret for sin egen lykke.

En velskrevet og litt annerledes bok som tar for seg mange temaer i forhold til vår eksistens, vårt verdisyn og ikke minst om medmenneskelighet og forventninger.  En bok om gleder, sorger og om livsvarig vennskap.

Kom gjerne og lån.

Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar