tirsdag 14. februar 2017

Kongens nei

Kongens nei Av Erik Poppe

Kongens nei - Norge 2016. Regi: Erik Poppe

Med: Jesper Christensen, Anders Baasmo Christiansen, Tuva Novotny, Karl Markovics, Katharina Schüttler, Juliane Köhler, Rolf Kristian Larsen, Andreas Lust, Erik Hivju, Arthur Hakalahti, Sofie Falkgård, Ingrid Ross Raftemo, Magnus Ketilsson Dobbe, Lage Kongsrud, Ketil Høegh, Gerald Pettersen

Aldersgrense: 9 år
Spilletid 130 min.

Denne filmen er et lite stykke norgeshistorie. Handlingen utspiller seg over tre dager i april 1940. Tyskernes inntog i Norge er et faktum og kongen må ta et standpunkt til om han vil overgi landet eller kjempe for friheten.

Vi følger kongens flukt fra slottet, hans diskusjoner med statsminister Nygaardsvold og utenriksminister Koht, men også hans familiære sider i lek med barnebarn og i samtaler med sin sønn Kronprins Olav. Dette er med andre ord både et familiært og politisk drama som fenger og berører seerne.

Filmen er basert på faktiske hendelser, men selvsagt er det noe oppdiktet også. Fremstillingen gir likevel et godt bilde av hvordan disse tre dagene utspilte seg og er på alle måter realistisk.  

En god film som jeg anbefaler på det varmeste!

Lån den gjerne i biblioteket - den har dvd nr: 964.



Hege


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...