tirsdag 30. mai 2017

Boknyheter for enhver smak

Nå har jeg fått en god del nye bøker og vil dele noen av dem med dere her.


Noe skal skje av Therese Aasvik:


Biblioteksentralens omtale

Fred lever sitt liv i et evig gjentagende mønster. Han fisker fra den faste odden sin, oversetter tekniske brosjyrer og besøker søsteren sin en gang i uka. Slik flyter dagene forbi. Det er noe i fortiden som gjør at han holder seg til dette faste, noe han ikke helt får grep om, men som har med Kai å gjøre. Men en dag har noen lagt en lapp under vindusviskeren på bilen til Fred. Den er skrevet for hånd og har en merkelig beskjed. Senere dukker flere lapper opp. Det er noe som foregår, noen vil ham noe, men hva? Therese Aasvik debuterte med «Fie faller» (2016). Omtalen er utarbeidet av BS.






Jomsviking Av Andreas Bull-Hansen

Biblioteksentralens omtale

Handlingen i denne historiske romanen er satt til årene 993-1000 e.Kr. 12 år gamle Torstein Tormodson blir tatt som trell av Olav Tryggvasons menn, og blir senere trent som kriger hos de beryktede jomsvikingene. Handlingen veves sammen med historiske hendelser i en svært turbulent tid, og Torstein trekkes inn i maktkampen mellom de nordiske kongene. Omtalen er utarbeidet av BS.







Viviann Fri av Kari Bøge

Biblioteksentralens omtale

Helt fra barndommen av har Viviann følt seg utenfor. Det har alltid vært viktigere å se enn å bli sett; å forstå, fremfor å bli forstått. Hun har gjort seg så selvstendig og uavhengig av andre at hun selv har endt i den ytterste tomhet. Denne fortellingen beskriver Vivianns vei til en ny forståelse av seg selv og menneskene rundt. Det handler om å være på bunnen og bygge seg opp igjen. Gradvis blir det som kan fremstå som tilfeldige hendelser i Vivianns liv, skjellsettende opplevelser som fører henne til et nytt og annet sted. Kari Bøge har skrevet seks bøker om Viviann. Alle kan leses frittstående. Omtalen er utarbeidet av BS.





Alma Mater av Gunnar Furuseth Klinge



Biblioteksentralens omtale

Etter en krise han gjennomgikk som leder av korrupsjonsenheten på Økokrim, har Bjørn Falck blitt strippet for lederverv og avspist med enkle rutineoppgaver. En dag blir han oppringt av den nye sjefen; halve politiet ligger nede med influensa, og de trenger hjelp. Politiet har fått tips om et lik i en fryseboks, og en høytstående akademiker er meldt savnet. Snart er Falck en del av en etterforskning med røtter dypt ned i den europeiske universitetshistorien. «Alma mater» er en kodekrim fra universitetsmiljøet. Gunnar Furuseth Klinge har tilbragt elleve år ved Universitet i Oslo, som student og forskningsadministrator. Dette er hans første bok. Omtalen er utarbeidet av BS.





Sjå han sykle av Markus Lantto


Biblioteksentralens omtale

Markus Lantto har vore på vegen i ein lang periode, gjennom fleire land, men så seier det stopp. Han forlet reisefølgjet sitt og tek inn på eit hotell. Frå hotellrommet reflekterer han over reisa han har vore på, og over far sin, som nettopp har gått bort. Mellom digresjonar, anekdotar og skrøner skriv Lantto fram minner om faren. «Sjå han sykle» inneheld betraktningar over det forgjengelege ved livet, ofte med humor og varme. Omtalen er utarbeidd av BS.





Punktum midt i en vakker setning av Elin Åsbakk Lind



Biblioteksentralens omtale

Etter et samlivsbrudd rømmer Mattias spontant til sin eldre grandtante Maria på ei øy i havgapet. Han aner ikke hvorfor han drar dit og har ikke vært der siden han var liten, men på øya snubler han over Marias egne hemmeligheter og traumer. Sammen lærer Mattias og Maria noe viktig om tap, savn og forskjellen mellom det å være ensom og det å være alene. «Punktum midt i en vakker setning» er en fortelling om hvordan to mennesker med skrubbsårhjerter søker ly sammen i et nordnorsk storslått og vilt landskap. Omtalen er utarbeidet av BS.





Avskjeder med Judith av Hilde Lindseth

Biblioteksentralens omtale

«Avskjeder med Judith» er en novellesyklus hvor vi følger forfatteren Judith i ulike faser av hennes liv. Gjennom nære og fjerne relasjoner blir vi kjent med en svært sammensatt person. Judith oppleves forskjellig av personene hun omgås: for datteren er hun fraværende, for venninnen er hun både frekk og stakkarslig, mens hun oppfattes som et leketøy av den tyske teaterregissøren. De ulike oppfatningene kan forklares med at personene møter Judith i ulike livsfaser, at hun har ulike roller overfor dem eller med kompleksiteten i hennes personlighet. De ulike situasjonene gir leseren innblikk i noe dypt menneskelig. Hvem er vi egentlig for hverandre? Omtalen er utarbeidet av BS.





Mao sin lille raude av Jan Elisabeth Lindvik


Biblioteksentralens omtale

«Mao sin raude kjole» er ei historie om å vakse opp i ei tid då det meste var mulig. Det å revolusjonera samfunnet vårt varlangt frå nokon utopi, sjølv om tankane og ideane kom heilt frå Kina. Ein kunne bli akkurat det ein ville, den gongen, sånn på slutten av sekstitalet. Boka er og ei historie om venskap og om gryande kjærleik mellom to ungdomar. Omtalen er utarbeidd av BS.








Tørst av Jo Nesbø


Biblioteksentralens omtale

Et drapsoffer blir funnet med bitemerker på halsen, og kroppen tappet for blod. Vampyrisme er et omdiskutert felt i psykiatrien, men flere av verdens verste seriemordere har fått denne diagnosen. Harry Hole har sine egne motiver for å bistå politiet i denne saken. Boken inngår i BS Bestselgerabonnement. Omtalen er utarbeidet av BS.








Snille hunder kommer ikke til Sydpolen av Hans Olav Thyvold


Biblioteksentralens omtale

Fortelleren i denne romanen er Tassen. En engstelig, følsom og empatisk cocker spaniel. Hans nærmeste venn er major Thorkildsen. Men så dør han. Og Tassen er ikke like fortrolig med enkefru Thorkildsen, som stadig blir mer alkoholisert. Men hun er bibliotekar og leser høyt for Tassen om Roald Amundsens ferd til Sydpolen og hundene han hadde med seg. Sydpolsfelttoget gjenfortelles i hundeperspektiv av Tassen Thorkildsen samtidig som han gjør sitt beste for å beskytte sin selvdestruktive eier mot søppelmannen, hjemmehjelpen og Jesus. Blant andre. Dette er en roman om aldring og ensomhet, menneskenes forhold til sine firbente følgesvenner og om behandlingen av eldre. Omtalen er utarbeidet av BS.





Hvis noe av dette frister er det bare å komme og låne.  Husk at førstemann til mølla gjelder samt at det er mulig å sette seg på venteliste om boken du ønsker er utlånt. Kom gjerne innom for å se de andre spennende nyhetene jeg har.

Velkommen!



Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...