mandag 19. juni 2017

Arv og miljø

Av Vigdis Hjort
Bokens handling innleder med historien om et arveoppgjør der  to sommerhytter blir solgt veldig billig til familiens to yngste døtre uten at deres eldre bror og søster har noe de skulle ha sagt i sakens anledning. Årsaken er at Bergljot, den eldste av søstrene, mer eller mindre har brutt med familien og at broren, Bård ikke har benyttet seg av eiendommene. Men Bård mener at arveoppgjøret er urettferdig og vil gjøre det han kan for å få endret det. Under diskusjonene om hyttene kommer det fram flere aspekter rundt familiens historie. Det viser seg at de to yngste døtrene i familien har et helt annet syn på sin familie enn de to eldste og etterhvert kommer en historie frem som skal berøre og sjokkere alle de involverte i saken.


I begynnelsen av boken går handlingen litt tregt, med flere gjentakelser, og som leser føler man at man står litt på stedet hvil. Likevel anbefaler jeg at du leser videre, for denne tregheten er opptakten til en gripende historie om en splittet familie hvor løgner, fortielser og frykt har satt sitt preg på barnas oppvekst. En hjerteskjærende og gripende fortelling som jeg anbefaler.


Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...