mandag 13. november 2017

#bra nok

Av Kristin Gjelsvik
Bloggeren Kristin Gjelsvik har skrevet denne boken som fokuserer på det kroppspresset som ungdom utsettes for via sosiale medier i dag. Hun deler sine synspunkter om jakten på det perfekte, og om hvordan plastisk kirurgi og retusjering av bilder har blitt normalisert i det norske samfunnet.

Er det virkelig akseptabelt at unge jenter gleder seg til å fylle 18 år bare for å få utført en skjønnhetsoperasjon? Eller hva med at en 8 år gammel jente ønsker seg en større rumpe for å bli mer attraktiv for sine idoler?

Er samfunnet vårt blitt helt skrudd? Tenker foreldre over hvilke signaler de sender til barna sine når de akker seg over litt sideflesk, en rynke eller for små pupper? Og hva med bloggerne? Skjønner de hvilke signaler de sender ut når de "vlogger" sine egne fillerbehandlinger og forteller hvor misfornøyde de er med egen fremtoning? 

Dette er bare noen av spørsmålene Gjelsvik stiller i boken. Hun latterliggjør det såkalt perfekte og hyller i stedet det faktum at livet setter spor i vårt utseende, at opplevelser og livsnytelse bør verdsettes fremfor skjønnhet og ego-fiksering.

Boken er skrevet i blogg-stil og er lettlest og tilgjengelig med et klart budskap om at du er #bra nok.

Lyst til å lese den?

Kom og lån!


Hege

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar