onsdag 17. september 2014

Krimfest med Unni Lindell

Hei!

I går var jeg på Krimfest på Gamle Logen i Oslo. Et event regissert av magasinet Tara i samarbeid med forlaget Aschehoug. Anledningen var utgivelsen av Unni Lindells nye kriminalroman "Brudekisten"  som utkom 1. september.
Vakker lysekrone på Gamle Logen

Bokens handling er lagt til Gaustad sykehus i Oslo, og Lindell fortalte om hvordan skriveprosessen med boken foregikk, og hvordan hun hadde bedrevet research i forbindelse med boken. Blant annet viste hun film og bilder fra sitt eget besøk i  kjelleren på Gaustad der mye av handlingen foregår...blant annet et drap.. Hun ga oss også litt innblikk i hvordan hun lever, eller snarere eksisterer,  i sine skriveperioder. Da, fortalte hun,  stenger hun omverdenen ute og bruker all energi på boken hun arbeider med, og denne prosessen kan til tider være svært mentalt utmattende og fysisk anstrengende.

Lindell forteller om boken


Å høre forfattere fortelle om bøkene sine og arbeidet med disse er utrolig artig. Man får et innblikk i en forfatterhverdag som er veldig fjernt fra det vi hører om og leser i media der utgivelser omtales og avbildes akkompagnert av glitter, glamour, bobler i glasset og alt som hører med. Men det er klart: det vi får se på bildene og videoene fra lanseringsfestene er feiringen av arbeidet som er gjort og av det ferdige resultatet. Derfor synes jeg det var interessant å høre om hvordan veien mot målet har vært. Lindell fortalte at all skrivingen av "Brudekisten" foregikk på hennes eget soverom på Høvik. Mannen hennes ble i denne perioden forvist til gjesteværelset, hvilket han, ifølge forfatteren godtok idet han etter et langt ekteskap har forstått at en viss "galskap" opptrer i forbindelse med hennes bokskriving, men at dette går over straks romanen er ferdig.

Mange små historier og episoder ble fortalt, men jeg har ikke tenkt å gjengi disse her.
Kaia Huuse sto for kveldens musikalske bidrag

Får dere anledning til å gå på et slikt event, anbefaler jeg det på det sterkeste. Det er absolutt veldig interessant (..og så får man selvsagt en goodiebag...)

Lille-Alexandria har ikke fått boken Brudekisten enda, men den er på vei - så hvis noen vil låne den er det fullt mulig å sette seg på venteliste allerede nå.

Her kan du se når boken kommerHege
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar