tirsdag 7. oktober 2014

London 2084

Av Jon Bing og Tor Åge Bringsværd

London 2084 er en futuristisk kriminalroman om en verden der ozonlaget er livsfarlig tynt, hvor såvel planter og dyr som mat blir fremstilt gjennom kjemiske prosesser og der alt og alle overvåkes.



Oslo en vårdag i 2084: Privatetterforsker Robert Altermann vet å ta sine forhåndsregler. I et samfunn der ethvert skritt man tar blir nøye overvåket og registrert, gjør han hva han kan for å unngå å sette spor. For å prøve ikke å fanges av overvåkningskamereaene  som florerer i byen - ja i hele verden - har han fått for vane å skifte hodeplagg på nært sagt hvert eneste gatehjørne han runder. Han unngår også så godt han kan å legge igjen "visittkort" i fom av fingeravtrykk og kredittkortregistreringer, men i dagens strengt bevåkede samfunn er det umulig å bli helt usynlig.

En dag får privatetterforskeren en svært eiendommelig sak å bryne seg på: det viser seg at en mann er funnet død i London - og denne mannen skal vise seg å være Altermanns egen sønn som han ikke engang ante at eksisterte. Nysgjerrig setter han kursen mot den engelske hovedstaden for å undersøke dødsfallet, og han havner midt oppi en verden der man eksperimenterer med biologisk materiale, bedriver nettgambling med kroppsdeler som innsats, samt en hel del andre lyssky affærer.


Nysgjerrig? Kom og lån !


Hege






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...