mandag 24. november 2014

The Cuckoo`s Calling Av Robert Galbraight
 
Den vakre modellen Lula Laudry begår selvmord ved at hun kaster seg ut fra balkongen i leiligheten sin. En tragisk hendelse som får enorm mediedekning. «Alle» kjente Lula som var både beundret og berømt, og selv om hun sikkert hadde sine problemer, virker det helt absurd at hun skulle ta livet av seg. Hennes eldre bror er en av de som stiller et spørsmålstegn ved selvmordsteorien – han er overbevist om at Lula ble myrdet – at noen dyttet henne. Derfor oppsøker han privatetterforskeren Cormoran Strike for å få hjelp til å finne ut hva som egentlig skjedde med søsteren.

Strike er en forhenværende soldat med dårlig økonomi, sær slektshistorie og problemer både på kjærlighets- og karrierefronten. Noen suksessrik etterforsker er han heller ikke, derfor tror han at han er blitt valgt til oppdraget fordi han var barndomsvenn med oppdragsgiverens avdøde bror.
Tilfeldighetene gjør at en ung kvinnelig sekretær, Robin blir sendt fra et vikarbyrå som Strike har benyttet seg av ved tidligere anledninger. Hun viser seg å være en unik ressurs med genuin interesse og talent for etterforskning – og ganske snart utvikles et svært godt samarbeid mellom privatetterforskeren og sekretæren. Et samarbeid som etter hvert skal vise seg å gi resultater.

The Cuckoo`s Calling er en kriminalroman med mange sider. I tillegg til selve gåten og etterforskningen skildrer den personer og stemninger på en litt «Sherlock Holmes»-aktig måte med reasearch, humor, prøving og feiling i stedet for vold og makt.
Boken er på engelsk, og har en god del vanskelige ord som stiller krav til at leserens språkferdigheter er nokså gode. Men om ikke språket virker avskrekkende er dette absolutt en bok jeg vil anbefale!

(Robert Galbraight er et pseudonym for J.K Rowlings – forfatteren bak bøkene om Harry Potter.)

God fornøyelse!

Hege



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...