onsdag 3. desember 2014

Kjære

Av Linnèa Myhre
Forfatterens andre roman består av omlag tyve brev. Brev hun har skrevet til personer som på et eller annet vis har hatt eller har en betydning i livet hennes.

I motsetning til forfatterens forrige roman "Evig søndag" som handlet om hennes psykiske problemer, spiseforstyrrelse og lite håpefulle tanker om fremtiden, er dette en roman med positivt fortegn.

Linnèa Myhre er på bedringens vei, og brevene avslører en ganske god selvinnsikt. Hun beskriver hvordan hun har opplevd reaksjoner fra venner og familie, og røper også at kommentarer hun har fått fra fremmede gjennom tiden som blogger har gått innpå henne. Noen av brevene er korte og upersonlige, noen er humoristiske og noen ganske dype og personlige - kanskje spesielt de til moren, faren og ikke minst til kjæresten; Sondre.

Kjære er en svært lettlest bok. Inndelingen i brev  gjør at man umiddelbart kommer inn i handlingen  og den har et enkelt språk.

En bok som absolutt passer for ungdom - kanskje særlig jenter - men gutta kan nok også ha utbytte av den.

Kom og lån!



Hege


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...