tirsdag 31. mars 2020

Ryktet går

Av Lesley Kara


Omtale: Da alenemoren Joanna får høre et rykte utenfor skoleporten, er det aldri meningen å spre det videre. Men den ene tilfeldige bemerkningen fører til den neste, og nå er det ingen vei tilbake ... Ryktet går om at en notorisk barnemorder med ny identitet har flyttet til den søvnige, lille byen Finstead-on-Sea. Sally McGowan var bare 10 år gammel da hun knivstakk lille Robbie Harris 47 ganger. Det finnes ingen bilder av henne etter at hun ble sluppet ut fra fengsel som en voksen kvinne. Så hvem av dem er denne kaldblodige barnemorderen som nå bor blant dem? Hvor farlig kan et rykte bli? Og hvor langt vil Joanna gå for å beskytte dem hun er glad i, da hun etterhvert innser hva det er hun har satt i gang?Dette er en utrolig lettlest og medrivende psykologisk thriller, som griper leseren fra første stund.
En helt alminnelig kvinne som gjør alt for at hun selv og sønnen skal bli inkludert i den sosiale sirkelen i småbyen hun bor i kommer til å overhøre og senere videreformidle et rykte. Dette skal vise seg å etter hvert bli altoppslukende for hennes tilværelse.
Joanna klarer ikke å gi slipp på historien om barnemordersken, og begynner å forske på egenhånd. Dette fører til at hun etter hvert mistenker stadig flere i det lille bysamfunnet for ikke å være den de gir seg ut for.

Etter hvert som historien skrider frem kommer det stadig små hint som gjør at man som leser får mistanke til flere av romanens personer og spenningen holder seg helt til siste kapittel.
En absolutt fengende bok som passer både for ungdom og voksne.


Hege


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...