torsdag 13. desember 2018

Så mye hadde jeg

Av Trude Marstein
Baksidetekst:

Urovekkende og bevegende ny roman fra Trude Marstein

Monika er 13 år og vet at alt hun opplever, en gang skal tilhøre en annen tid. Hun er 27 år og elskerinnen til en eldre professor. Hun er 37 år og bor sammen med Geir, de har fått Maiken, som suger rytmisk på smokken og har en stripe bar hud i bakhodet. Hun er 46 år, har et uthus fullt av kranglevorne høner og tenker at livet består av håpløse forsøk på sammenføyninger. Hun er 52 år og møter morens ansikt i speilet over grønnsaksdisken i dagligvarebutikken.
Så mye hadde jeg er en roman om den aldri hvilende lengselen etter et liv rikt på tilhørighet, lidenskap og mening - men også om følelsen av at alt glipper, at ingenting kan holdes fast, at man kanskje verken vil eller klarer å høre sammen med noen.


Denne romanen er virkelig verdt å lese! En bok om en kvinne og hennes liv. Hvilke valg hun tar og konsekvensene av disse. Hovedpersonen Monika higer hele tiden etter noe mer: noe nytt og annerledes. Hun glemmer å leve i nuet og føler stadig at hun mister eller går glipp av noe på veien. En bok som setter fingeren på det jaget som svært mange opplever i dagens samfunn. Jakten på det perfekte liv blir så altoppslukende at man glemmer å leve - være.

Boken har et godt driv, og som leser vil man finne en slags gjenkjennelse i mange av opplevelsene og betraktningene som hovedpersonen gjennomlever. Dette er på et vis en oppvekstroman av i dag, men også en bok til ettertanke.


HegeIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...