Dette er en kokebok fyllt med oppskrifter på eksotiske retter tilpasset et norsk publikum.
Innledningsvis forklarer forfatteren de ulike kryddertypene som benyttes i oppskriftene ved å fortelle om utseende, smak, bruksområder samt andre tips som kan være nyttige. Videre følger opplysninger om ulike oljer, eddiker, ris, korn- og melsorter og deres bruksområder, likheter og ulikheter før hoveddelen med oppskrifter begynner.
forklarende tekst om krydderier og deres bruksområder |
Alle oppskriftene er enkle å forstå og introduseres med et lite forord som forteller litt om opprinnelsen til retten, hvor den spises, hvilke kjøkkenredskaper som bør brukes ved tillaging eller andre tips. Boken er rikt illustrert og for hvert emne/kapittel kommer forfatteren med litt opplysninger relatert til de benyttede matvarene. Her finner du oppskrifter på alt fra Armensk kofta, tahinikake og hummus-bi-tahina til mer kjente retter som kyllingboller og sjokoladekake med youghurt.
Anbefales for de som liker orientalsk mat, men som trenger litt hjelp til å finne frem i mylderet av råvarer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar