mandag 6. mai 2013

To bøker jeg har lest i det siste

Middagen av Herman Kock (2012)

Handlingen i boken foregår på en restaurant der Paul og hans kone Claire spiser middag med Pauls bror, statsministerkandidaten Serge og konen Babette.
Stemningen rundt bordet er trykket, Paul er bekymret for sin tenåringssønn som har oppført seg merkelig den siste tiden og ser ut til å ha noe å skjule for foreldrene. Det skal imidlertid  vise seg at alle de fire rundt bordet bærer på lysskye hemmeligheter. Og etterhvert som måltidet og handlingen skrider frem får vi vite den rystende sannheten.

Dette er en psykologisk thriller der handlingen er basert på en sann historie, noe som bidrar til å gjøre den enda mer rystende enn om den hadde vært ren fiksjon. Boken har skapt debatter i hjemlandet Nederland hvor den også har ligget på bestselgerlister i  i mer enn et år.

Her kan du se om boken er ledig.



Fvonk av Erlend Loe (2012)

I ekte Erlend Loe-stil er handlingen i Fvonk herlig latterfremkallende i all sin absurditet. Fvonk er en middelaldrende mann som er sykemeldt fra sin jobb i gang- og mosjonsforbundet etter avsløringer om juks i medlemstall. Livet er platt og kjedelig, men med unntak av hans angst for ukultur og gravide går livet hans sin vante gang. En dag ringer det på døren og en dame presenterer seg og forteller at hun på vegne av staten trenger å leie hybelen i huset hans. Den nye leieboeren viser seg å være Jens - statsministeren, og leieforholdet blir begynnelsen på et vennskap hvor selv de dypeste hemmeligheter deles...

Se om boken er ledig


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skrive ut

Skrive ut på skolen

Jeg får stadig spørsmål om hvordan man skriver ut på skolen. På oppslagstavlen ved printeren i biblioteket henger det en plakat som heter Sk...